IT-Chef

Stockholm
Ansök senast 2020-03-08

SOS Barnbyar är en ideell verksamhet som arbetar med långsiktiga insatser för att inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. För att möjliggöra vår nya position som social innovatör samt vårt uppdrag, att varje barn har rätt till en trygg uppväxt, behöver vi stärka upp vårt team. Vi söker därför en IT-chef med bred erfarenhet inom IT som vill vara med på resan mot en bättre framtid. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv – inte minst ditt eget!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

SOS Barnbyar har påbörjat en spännande utveckling inom digitalisering och söker efter dig som vill leda denna utveckling. Din huvuduppgift är att leda SOS Barnbyar in i digitaliseringen för att öka den interna effektiviteten och ta digitaliseringen ut på marknaden i form av nya digitala produkter och tjänster för SOS Barnbyars givare. I rollen som IT-chef på SOS Barnbyar leder, utvecklar och säkerställer du SOS Barnbyars vision och strategi med hjälp av IT funktioner, så att den ligger i linje med vår målbild där vi arbetar mot att bli en social innovatör.

Det kommer att finnas stora möjligheter att utforma och utveckla digitaliseringen för SOS Barnbyar samt dess strategiska riktning framåt. Du ansvarar självständigt för att driva och utveckla organisationens IT-förmågor så att den på bästa sätt stöder verksamheten där du initierar och leder strategiska initiativ med en tydlig målbild och tydlig affärsnytta för SOS Barnbyar. Du verkar och styr digitaliseringen både ur ett drift-, förvaltning- och utvecklingsperspektiv och vi ser därför att du har bra kunskap och dessa discipliner ur ett digitaliseringsperspektiv. Att följa med ny teknologi och ha förmågan att se var och hur teknologin kan vara en möjliggörare för SOS Barnbyar är av största vikt. För att tillgodose verksamhetens behov ansvarar du också för att etablera och verkställa organisationens IT-roadmap.

I arbetsuppgifterna ingår också att ansvara för att etablera rätt typ och nivå av IT-tjänster inom Kontors IT, Verksamhets IT, Produkt IT och supportande funktioner såsom Infrastruktur, säkerhet och användarsupport. Vi ser framför oss ett samspel med aktörer (partners, leverantörer) som du koordinerar, kravställer och anskaffar på bästa sätt för SOS Barnbyar. Som IT-chef representerar du SOS Barnbyar internationellt i IT-frågor i samband med möten och workshops. Du rapporterar till Generalsekreterare hos SOS Barnbyar Sverige och har en roll inom ledningsteamet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en bred bakgrund inom IT-området då du enkelt behöver kunna hantera frågor inom allt från drift till att se vad den senaste teknologin kan tillföra SOS Barnbyars verksamhet. Du bör känna dig erfaren i kontakter med externa leverantörer och partners då stora delar av digitaliseringen kommer att utföras av partners eller i molnlösningar. Rollen innebär ett självständigt ansvar för SOS Barnbyars interna IT-miljö och vi ser därför att du är en person med intresse för att arbeta såväl operativt som strategiskt. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom den bransch SOS Barnbyar verkar, och det är en klar fördel om du har ett engagemang och vill vara med och skapa en bättre värld för barn och familjer i hela världen. Vi söker en professionell person som kan hantera frågor från exempelvis en Office 365 användare till att kunna tala för SOS Barnbyar i officiella digitala sammanhang.

Som person är du både uppmärksam och initiativtagande där du gillar kombinationen av att arbeta både praktiskt och strategiskt. Ansvaret och självständigheten i rollen skrämmer inte dig utan fungerar snarare som motivationsfaktor där du vill driva arbetet framåt. Vidare tror vi även att du är en pedagogisk person och har en förmåga att förklara hur saker fungerar på ett lättförståeligt sätt. Då vi är en mindre organisation kan rollen även innebära en del operativt arbete där du inte är rädd att hugga i vid behov.

Du har goda kunskaper inom hela Officepaketet och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Utöver detta är du bekant med stora delar av Microsoftstacken där du arbetat med eller har erfarenhet av Azure, Sharepoint samt Dynamics CRM och NAV.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Vi hanterar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 2020-03-08.

I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072 224 8530.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för socialt entreprenörskap och barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. Vi har under senaste året påbörjat en kulturell förnyelseresa och arbetat fram värderingar som genomsyrar allt vi gör. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapnad. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vårt mål – att inget barn ska behöva växa upp ensamt.

År 2020 vill vi nå dubbelt så många barn. Det gör vi genom att vara en ledande social innovatör. Vår ambition är att skapa innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar kunder! För att ta en ledande position i branschen ställer vi om organisationen till ett ekosystem inom social innovation med fokus på innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar kunder. SOS Barnbyar Sverige är en ideell förening och har idag 55 anställda. Läs mer på www.sos-barnbyar.se

Kontaktperson

Oscar Stierncreutz

oscar.stierncreutz@weselect.com

0722248530

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %